Din te-guide.

Liksom viner tar många te sina namn från distriktet där de odlas, och varje distrikt är känt för att producera te med unik smak och karaktär. Teplantan föredrar höga höjder.
Även om det finns mer än 1500 varianter av te tillgängliga över hela världen, kan alla te delas in i sex typer: vit, gul, grön, oolong, svart och pu-erh. Skillnaderna i form, färg och smak skapas av variationer i bearbetningsstegen.

Bryggning

Antal koppar

Temperatur

Bryggningstid

Svart te

1
100°C - 212°F
5 minuter

Grönt te

1
80°C - 185°F
1-3 minuter

Vitt te

1
80°C - 185°F
2-5 minuter

Rooibos

1
80°C - 185°F
5 minuter

Ört te

1
100°C - 212°F
3-6 minuter

Chai te

1
95°C - 203°F
4-5 minuter

Tips:

Grönt te

Vad är Rooibos?

(eller rött te?)

Visste du att… Alla typer av te kommer från samma buskart: Camellia sinensis. Skillnaderna mellan de olika sorters te baseras på hur bladen bearbetas.