Liksom viner tar många te sina namn från distriktet där de odlas, och varje distrikt är känt för att producera te med unik smak och karaktär. Teplantan föredrar höga höjder.
Även om det finns mer än 1500 varianter av te tillgängliga över hela världen, kan alla te delas in i sex typer: vit, gul, grön, oolong, svart och pu-erh. Skillnaderna i form, färg och smak skapas av variationer i bearbetningsstegen.
Din te-guide.
Bryggning
Antal koppar
Temperatur
Bryggningstid
Svart te
1
100°C - 212°F
5 minuter
Grönt te
1
80°C - 185°F
1-3 minuter
Vitt te
1
80°C - 185°F
2-5 minuter
Rooibos
1
80°C - 185°F
5 minuter
Ört te
1
100°C - 212°F
3-6 minuter
Chai te
1
95°C - 203°F
4-5 minuter