Vad är Rooibos?

(Eller rött te?)

Läs mer

Om rött te:

Rooibos (uttalas Rooi-bos), även känt som “rött te” och växer på bergsryggarna i Cederberg i Sydafrika. Denna dryck kommer inte från Camellia Sinensis, det träd som allt te kommer ifrån, utan snarare från en växt som tillhör familjen Fabaceae… baljväxter!

Så, vad är Rooibos -te? Framförallt är det national-drycken i Sydafrika

Alla försök att odla det någon annanstans har misslyckats. Således är dess historia rotad och präglad av en mycket unik mark. Rooibos har inte funnits så länge som te, det intogs först för cirka tre hundra år sedan. Busken, som bär samma namn som drycken, växer i halvtorrland och i ett varmt klimat. När grenarna har skördats bevaras bara stjälkarna och bladen, som sedan krossas, fermenteras och torkas i solen.

Traditionellt tillsätter afrikanerna lite mjölk och socker för att göra det till en gourmetdryck.

Det finns många bra skäl att dricka det färgglada örttet. Denna infusion är rik på antioxidanter och hjälper till att bekämpa den dagliga stress som det moderna livet ofta uppstår på oss.

Till skillnad från te kan infusionstiden förlängas på obestämd tid utan att Rooibos förlorar sin sötma. Rooibos innehåller inte mycket tanniner, vilket normalt gör att teet blir bittert. Vissa tedrickare är inte förtjusta i den bitterhet som orsakas av tanniner.

Se alla våra röda teer